joi, 30 decembrie 2010

Bijuterii ancestrale

Bijuterii ancestrale
Ai crezut totdeauna că bijuteriile sunt un moft, unul dintre nimicurile ce ne fac viaţa un pic mai frumoasă …

Totuşi, ele au apărut iniţial ca talismane, dar şi pentru că în timpuri îndepărtate omul avea un simţ al naturii ce azi tinde să dispară.

Bijuteriile valoroase sunt făcute de meşteri dăruiţi cu fantezie şi cu o ştiinţă a utilizării unor materiale. Să fie întâmplător că bijuteriile valoroase se fac din aur, argint, platină ori aliaje ale acestora? Să fie întâmplător că se asociază cu pietre preţioase şi semipreţioase? De ce sunt aceste metale şi pietre preţioase şi semipreţioase? Doar pentru că sunt într- o cantitate mai mică decât altele pe glob? Nicidecum. Există bijutieri ce explică azi pe baza fizicii, spectrografiei, chimiei moderne de ce. Psihologia şi medicina modernă explică şi ele rolul talismanului.

Cel mai interesant pare totuşi faptul că explicaţiile ştiinţelor moderne vin să confirme ceea ce tradiţia populară de la noi şi din alte zone ale lumii ne spune de mii de ani.

Însă nu doar materialele au importanţă la bijuterii, ci şi forma şi simbolistica lor. Există bijuterii pe care oamenii, femei dar şi bărbaţi, le poartă de mii de ani, unii dintre ei nemaicunoscând semnificaţia lor iniţială, dar simţind, înţelegând că atunci când le poartă ceva se schimbă în bine. Alăturat prezentăm câteva astfel de bijuterii.

Preţurile sunt cuprinse între 60 şi 180 de euro, iar cifrele care sunt în titulatura fiecărei bijuterii/ fotografii indică preţul în lei. Fiecare dintre bijuterii se livrează într- un set cuprinzând ( incluse în preţ) alte 3- 5 cadouri interesante. Nelipsită este cărticica în care sunt instrucţiuni de activare a potenţialului bijuteriei pe care o doriţi.
Comenzile se onorează în 2- 4 săptămâni de la efectuarea plăţii. Puţine dintre aceste bijuterii sunt tot timpul disponibile la vânzare. Comandaţi acum!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentaţi AICI

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.