duminică, 9 ianuarie 2011

Veşti din China

Încheierea misiunii la Beijing

Ambasadorul român la Beijing, excelenţa sa Viorel Isticioaia-Budura, şi- a încheiat misiunea în China urmând a părăsi în curând capitala chineză pentru a- şi prelua noua funcţie de Director general pentru Asia în cadrul Serviciului European de Acţiune Externă (SEAE).


Crearea acestui serviciu a fost stabilită în şedinţa din 26 aprilie 2010 a Consiliului Uniunii Europene ca urmare a propunerii din 25 martie 2010 a Înaltului Reprezentant Catherine Ashton.

Acest nou serviciu este un organism al UE autonom din punct de vedere funcţional creat pentru a-l asista pe Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe şi politica de securitate, Catherine Ashton, în desfăşurarea politicii externe şi de securitate comune şi în asigurarea consecvenţei acţiunii externe a UE.

Personalul include funcţionari ai serviciilor pentru relaţii externe din cadrul Consiliului şi din cadrul Comisiei, precum şi membri ai serviciilor diplomatice din cele 27 de state membre. SEAE va coopera cu serviciile naţionale, iar delegaţiile sale din afara Europei pot sprijini statele membre în asigurarea de servicii consulare cetăţenilor.

Cu siguranţă ocuparea postului de director general pentru Asia de către un diplomat român este o bilă albă pentru România.

http://www.consilium.europa.eu/showFocus.aspx?id=1&focusId=468&lang=ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentaţi AICI

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.