joi, 25 octombrie 2012

China in Europa: Piata monedei chineze a inregistrat o crestere rapida la Londra


Schimburile realizate in renminbi ( RMB/ moneda poporului) , denumirea oficiala a monedei chineze, au cunoscut o crestere substantiala de la lansarea unei initiative speciale in aprilie acest an, a anuntat marti corporatia City of London.
Citibank, o banca chineza care tocmai a aderat la initiativa referitoare la RMB lansata de catre City of London, a aratat ca platile sale in RMB in strainatate  au crescut in acest an cu 40%. De altfel, conturile sale locale in RMB au crescut cu 80%.
Banca HSBC, si ea membra a initiativei in discutie, a relevat ca schimburile sale comerciale cu strainatatea in RMB au crescut cu 40% in acest an.
" Sunt incantat sa vad volumul de comert realizat in RMB crescand in mod regulat la Londra" a declarat Mark Boleat, responsabil cu politici financiare la City of London Corporation si presedintele comitetului de conducere a initiativei in discutie. Acesta a explicat ca sucecsul RMB  a avut ecou in cadrul unei anchete publicate in iunie, ce a revelat ca intreprinderile cu sediul in Londra sunt foarte interesate de ideea de a putea utiliza direct produse si servicii in RMB. Recurgerea la RMB le va permite intr- adevar sa realizeze economii si sa fluidizeze tranzactiile cu China. Marketingul si informarea sunt in centrul initiativei lansate de corporatia City, al carei obiectiv este de a ajuta intreprinderile sa cunosaca mai bine avantajele de a utiliza direct RMB pentru a face comert cu China" a adaugat el. El a anuntat ca City of London urmeaza sa faca publica o banca de resurse alcatuita din studii de caz asupra RMB, extrase din diverse domenii industriale care fac in mod regulat comert cu China, in mod special in sectoarele metalurgie, textil, auto si produse de lux. Aceasta masura ar trebui sa permita o mai buna informare a intreprinderilor europene asupra beneficiilor legate de folosirea RMB.
Initiatiava corporatiei City of London a fost lansata in 18 aprilie 2012. Obiectivul sau este de a face din Londra liderul tranzactiilor cu RMB in Europa, dar si de a promova  o utilizare crescuta a RMB in comertul si inevstitiile internationale.
Trei noi banci s- au alaturat recent initiativei: Banca pentru constructii din China, Citibank si Banca pentru industrie si comert din China.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentaţi AICI

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.