joi, 18 octombrie 2012

Vesti din China: MAE chinez l-a felicitat pe Mo Yan pentru câştigarea premiului Nobel

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, Hong Lei, i-a adresat vineri felicitări lui Mo Yan pentru câştigarea premiului Nobel pentru literatură. Hong Lei a subliniat că Mo Yan este cel mai recent câştigător al premiului Maodun - cel mai prestigios premiu pentru literatură din China. Naţiunea Chineză are o istorie îndelungată şi o cultură splendidă care face parte din patrimoniul întregii omenirii. China doreşte ca prietenii din toată lumea să cunoască bogăţia noastră spirituală şi culturală şi să constate farmecul literaturii chineze.
Răspuzând la întrebarea legată de atitudinea Chinei privind câştigarea de către Mo Yan a premiului Nobel pentru literatură şi cea legată de câştigarea în 2010 a premiului Nobel pentru pacea de către Liu Xiaopo, Hong Lei a declarat că acum doi ani, decizia juriului comitetului Nobel s-a amestecat grav în treburile interne şi drepturile juridice ale Chinei, de aceea, ţara noastră s-a pronunţat împotriva.
Referitor la relaţiile dintre China şi Norvegia, Hong Lei a spus că aceste relaţii au fost afectate de sprijinul guvernului norvegian faţă de decizia incorectă a juriului premiului Nobel, iar partea norvegeană trebuie să depună eforturi reale pentru refacerea şi dezvoltarea relaţiilor bilaterale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentaţi AICI

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.