duminică, 7 octombrie 2012

Vesti din China: Tibet 5100 contra Perrier, Evian

( din presa francofona de la Pekin)


Poate concura China apa minerală „ Evian” cu apele sale minerale ? Fu Lin, directorul "  Tibet 5100" , uzina din Dangtan, situată la 5100 m altitudine în ţara zăpezilor este sigur că apele minerale chineze au acest potenţial. Şi asta pentru că apa scoasă dintr- o regiune imensă şi fără pic de poluare este cu siguranţă pură, plină de minerale şi bună pentru sănătate. De altfel, Tibet 5100 este nr 1 naţional pe cel mai înalt loc al apelor de lux, înaintea mărcilor Perrier ori Evian, la 1,2 $ per sticla de 550 ml.
Pentru moment, Tibet 5100 nu curge decât pentru 100 de milioane de $ ( în 2011) – un mizilic, faţă de 10,8 milliarde de $ vândut de către Wahaha, chiar nr 1 naţional. Dar începând cu 2013 contează pe exportul, vânzarea către Singapore şi în Arabia Saudită, înainte de a risca în Europa şi Statele Unite. În această privinţă, vor fi dificultăţi importante. Foarte protejată de către statul chinez, Tibet 5100 scoate ( în 2011) , 62% din vânzările către căile ferate ( care distribuie apa la pasageri) , fără a mai pune la socoteală ceilalţi clienţi de la Air China şi Parlament. Nu- şi face publicitate : „ bogaţii nu- şi pierd timpul în faţa televizorului” .
Dar Fu Lin ştie că va trebui să iasă în străinătate: în pofida calităţii evidente a produsului, e de aşteptat manifestarea unor rezistenţe din partea Occidentului, din partea unei opinii publice care prinde uneori din nou curaj împotriva prezenţei chineze pe Acoperişul Lumii şi nu tocmai pregătită să o încurajeze pe aceasta consumând produse „ made in Tibet” .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentaţi AICI

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.