vineri, 3 octombrie 2014

Salarii în China în 2014

Poate vă interesează; eu oricum nu mai ajung ( probabil) pe- acolo în această viaţă ...
Totul e în yuani chinezeşti.
Contabilitate: 
între 3.000 şi 5.000 contabil de bază ( bookkeeper, cum ar veni ... ) şi până la 40.000 / director serv financiar într- o societate străină
Educaţie:
datele de aici nu pot fi generalizate, dar, caz concret: profesor de franceză la universitate: 12.000 ( aşadar poate fi mai mic sau mai mare)
dar, ceva ce se poate generaliza: profesor de engleză la grădiniţă: 6.000- 14.000, depinde de capacitatea fiecăruia de a negocia.

Cele de mai sus se referă la oraşul Pekin.

Precizare pentru contabilitate/ gestiune/ finanţe: e practic imposibil de găsit un post la bază, fiindcă - normal- contabilitatea chineză cere să cunoşti contabilitate chineză şi în plus să poţi citi caracterele chinezeşti. Pentru posturile de cadre, cunoaşterea contabilităţii chineze nu este obligatorie în unele societăţi care ţin contabilitate în dublu sistem ( chinez şi IFRS sau US GAAP) , însă este necesar un bun CV ( şcoli renumite, parcurs profesional impecabil ...) şi eventual referinţe/ recomandări. Pilele rămân cea mai bună soluţie.

De altfel, dacă aveţi în cap că: " în cel mai rău caz îmi pot găsi de lucru într- un restaurant ca orice imigrant până găsesc ceva mai bun" , salariul este între 2.000 şi 3.000, dar nu prea sunt străini care să servescă în restaurante.

Pentru un vânzător comercial salariul de bază se pare că ar fi între 5.000 şi 6.000, la care se pot adăuga eventual ceva comisioane. Un director poate avea între 10.000 şi 20.000 ( salariu fix) în funcţie de experienţă, naţionalitate şi, desigur, capacitatea de a negocia.
E bine de ştiut că societăţile guvernamentale ori semi- guvernamentale nu angajaează străini.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentaţi AICI

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.