Se desfăşoară în perioada 24 - 27 februarie 2016 la Kino Babylon din Berlin şi în cadrul lui vor fi prezentate în jur de 40 de filme chinezeşti. Imagini de la primele proiecţii de film şi de la festivitatea de deschidere.
Fondatorul site- ului gigant de comerţ electronic alibaba a devenit de curând patronul unei modeste vii din zona Bordeaux. Exact nu se ştie dacă miliardarul este un băutor de vin bordelez şi se ridică întrebarea de ce la banii lui a cumpărat o mică podgorie. Este însă de aşteptat ca şi alţi mari magnaţi chineză să continue să achiziţioneze podgorii bordeleze ca urmare a gestului dlui Ma. În ultimii ani 120 de podgorii ( circa 1.5% din totalul acestora din zonă ) au fost achiziţionate de magnaţi din China şi Hong Kong ca urmare a cererii crescânde pe piaţa chineză de vin franţuzesc. A fost creată şi Asociaţia viticolă franco- chineză, având menirea de a- i ajuta pe proprietarii chinezi să se integreze în societatea franceză.
Pekin, capitala internaţională a miliardarilor
În octombrie 2015 China a depăşit deja SUA în ce priveşte numărul total al miliardarilor, iar acum agenţia Hurun Report, care recenzează în fiecare an cele mai mari averi din China, ne anunţă că Pekin- ul a depăşit New York- ul la acest capitol: în capitala chineză sunt 100 de miliardari, cu 32 mai mult decât anul trecut, în timp ce la New York sunt numai 95 de miliardari, care are numai 4 în plus faţă de anul trecut. Al treilea oraş din lume în acest clasament este Moscova, cu 66 de miliardari.
Cifrele date publicităţii miercuri de agenţia citată arată că în prezent China are 568 de miliardari care cumulează împreună o cifră a averilor comparabilă cu PIB- ul Australiei.
Prin comparaţie, numai 535 de miliardari sunt rezidenţi americani.
Cel mai bogat chinez este 王健林 Wáng Jiànlín,
cu 28 de miliarde de dolari ( cifră dată de Forbes) care a făcut avere în principal din domeniul imobiliar. Dar printre miliardari mai sunt şi alte mari nume, precum Jack Ma 马云.