joi, 19 mai 2011

Veşti din China: explozii ale pepenilor

Televiziunea centrală chineză a prezentat ieri un scurt reportaj despre un fenomen ce tinde să ia proporţii: pepeni care se crapă în vrej înainte de a se fi copt.

De ce se dă atenţie faptului? Cine a fost în China ştie că peste tot în pieţe vara sunt adevăraţi munţi de pepeni. Este vorba pe de o parte de o legumă foarte apreciată, dar pe de altă parte se ridică întrebarea dacă nu cumva din cauza substanţelor folosite pentru stimularea creşterii se întâmplă acest lucru şi totodată, pentru că fenomenul este de amploare, suprafeţele afectate sunt mari ( în reportaj se prezintă o situaţie din provincia Jiangsu).
Întrebarea este dacă acest tip de pepeni nu influenţează sănătatea consumatorului. Specialiştii susţin că nu se pune o astfel de problemă.

Situaţia îmi aminteşte vestita parabolă cu ţăranul care vrând să facă să- i crească orezul mai repede a tras de mlădiţele abia răsărite din bob, scoţându- le din pământ şi deci compromiţând total recolta. Se pare că o cauză similară ar fi şi aici în unele situaţii, în care s- a abuzat de folosirea unor substanţe ce stimulează creşterea plantei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentaţi AICI

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.