marți, 1 august 2017

Veşti din China: Video de felicitare al preşedintelui Xi difuzat la deschiderea Jocurilor militare internaţionale 2017

     Președintele chinez, dl Xi Jinping, a trimis un video de felicitare Jocurilor militare internaționale 2017 care s- au deschis sâmbătă, 29 august 2017 la Moscova. 
     Jocurile militare internaționale, care se vor încheia în 12 august, cuprind evenimente organizate în Rusia, China, Azerbaidjan, Belarus și Kazahstan. Dl Xi, care este și președinte al Comisiei Militare Centrale ( CMC) , a adresat salutări participanților în numele guvernului chinez și al CMC.
     Create în 2014 la inițiativa ministrului rus al apărării, Jocurile militare internaționale au fost organizate cu succes de trei ori, a amintit dl. Xi, adăugând că acest eveniment este de acum încolo o componentă importantă a relațiilor în regiune. 
     Este a patra oară că armata chineză participă la jocuri și întâia dată că ea organizează anumite evenimente. Armata chineză așteaptă cu nerăbdare să participe la competiții, a arătat dl. Xi.
     Cooperarea militară internațională este importantă pentru întărirea încrederii strategice reciproce și menținerea păcii și stabilității lumii și a regiunii, a adăugat dl. Xi.
     Președintele chinez a spus că speră că armata chineză își va aprofunda schimburile cu armatele participante pentru a face să înainteze cooperarea militară și a contribui la salvgardarea păcii în lume.
    Dl. Xi și- a încheiat mesajul urând succes jocurilor.
    În timpul ceremoniei de deschidere a jocurilor au fost difuzate de asemenea video-urile de felicitare ale președintelui rus Vladimir Putin și ale conducătorilor celorlalte țări co-organizatoare.
     Șase evenimente, în special atacul lui Suvorov, organizate de forțele terestre și aeriene ale Armatei Populare de Eliberare ( APL) vor avea loc în regiunea autonomă uigură Xinjiang, în provincia Jilin și în provincia Hubei.
     Armata chineză va merge în Rusia și în Kazahstan pentru a participa la biatlonul carelor de asalt, cursa recunoștinței și alte evenimente.
sursa: Xinhua





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentaţi AICI

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.