vineri, 5 ianuarie 2018

Vești din China: Redeschiderea fostei reședințe a lui Mao Zedong din Shanghai

     Marți, 2 ianuarie 2018 s-a redeschis la Shanghai fosta reședință a lui Mao Zedong din sectorul Jing'an după doi ani de renovare ce a avut drept scop readucerea clădirii la aspectul său inițial. În prima zi, reședința a avut 500 de vizitatori.
     Clădirea, din cărămizi și lemn, a fost construită în 1915, iar familia lui Mao Zedong a locuit la parterul acesteia. Mao Zedong în 1924 a ajuns pentru o a zecea oară la Shanghai și s-a instalat în această casă, care acum este muzeu și adăpostește, în noua formulă, exponate în premieră, prin care este prezentată munca și viața cotidiană a lui Mao Zedong. 
     O serie de membri de partid ori simpatizanți ai Partidului Comunist Chinez și aspiranți la a deveni membri ai partidului au vizitat din prima zi casa și și-au exprimat entuziasmul față de eveniment.
     Conform celor declarate de dl Zhu Run, responsabil cu relicvele culturale în sectorul Jing'an, clădirea principală, care are o istorie de circa 100 de ani, nu poate primi decât un număr limitat de vizitatori. 
     „ Sperăm să integrăm mai eficient resursele ce vizează ' turismul roșu' din sectorul nostru. ” a declarat dl Zhu.
Turismul roșu - vizitarea siturilor unde au avut loc primele activități comuniste- este foarte răspândit în China și primește de la guvern fonduri importante. Conform ministrului de finanțe chinez, în 2016 s-a alocat un total de 1.6 miliarde de yuani ( 240 milioane $) pentru susținerea turismului roșu.
     Numărul turiștilor roșii este estimat a depăși până în 2020 cifra de 1.5 miliarde, conform datelor prezentate de Administrația națională pentru turism.

( preluare după Xinhua)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentaţi AICI

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.