joi, 25 august 2011

Veşti din China: Întâlnirea între Hu Jintao şi Nicolas Sarkozy




Preşedintele Chinei, Hu Jintao, a avut joi la Beijing o întâlnire cu omologul său francez, Nicolas Sarkozy, în cadrul căreia a arătat că partea chineză va considera în continuare Europa ca o destinaţie principală a investiţiei chineze şi speră ca Europa să adopte măsuri pentru asigurarea securităţii investiţiilor Chinei.

Vorbind despre criza datoriilor suverane din Europa, Hu Jintao a spus că partea chineză urmăreşte influenţele crizei datoriilor suverane europene şi speră ca economia europeană să menţină stabilitate şi succesul reformei financiare în ţările europene. China are încredere în economia Europei şi moneda euro şi este convinsă că Europa este capabilă să menţină creşterea stabilă a economiei. Nicolas Sarkozy a spus că în zona euro se desfăşoară în actualmente reformă financiară.

În ce privesc Sumitul G20, Hu Jintao, a spus că partea chineză este de acord şi apreciază temele principale ale sumitului G20 care urmează să se organizeze la Cannes şi va continua să sprijine şi să participe la diferite activităţi ale summitului. Şeful statului francez a arătat că Franţa va acţiona pentru ca Summitul de la Cannes să joace un rol activ la relansarea economiei mondiale. Preşedintele francez a făcut un scurst popas la Beijign în drumul spre New Caledonia. Este a şasea vizită în China din 2007 când a fost ales preşedinte al Franţei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentaţi AICI

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.