sâmbătă, 8 decembrie 2012

Veşti din China:Ministrul chinez pentru Ştiinţă şi Tehnologie reales preşedinte al unui partid non- comunist

Wan Gang, ministrul chinez pentru Ştiinţă şi Tehnologie a fost reales joi preşedinte al Partidului pentru interesul public ( 致公党 Zgōngdǎng ) , care numără 38. 000 de membri.

Partidul a încheiat joi lucrările celui de- al 14- lea congres al său.
Dl Wan, în vârstă de 60 de ani, care a fost ales preşedinte al partidului în 2007, este primul membru non- comunist al Consiliului pentru Afaceri  Externe din anii 80, când ţara a lansat politicile de reformă economică şi deschidere.
În prezent este vicepreşedinte al Comitetului Naţional al Conferinţei consultative politice a poporului chinez ( CCPPC) .
Partidul pentru interesul public ( fondat în 1925) este în majoritatea sa alcătuit din chinezi din diaspora reîntorşi în China continentală, părinţi de emigranţi chinezi stabiliţi în străinătate ori persoane ce au strânse legături cu chinezi din străinătate.
Partidul pentru interesul public se numără printre cele opt partide non- comuniste care participă la conducerea statului sub conducerea Partidului Comunist Chinez.
În cadrul sistemului de cooperare multipartit,  PCC şi partidele non- comuniste lucrează împreună şi îşi supervizează reciproc activitatea. 

http://www.chine-informations.com/actualite/le-ministre-chinois-des-sciences-et-des-technologies-reelu-president_49700.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentaţi AICI

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.