duminică, 10 martie 2013

Vesti din China: In 2016 China va lansa un satelit pentru experiente in domeniul cuantic

China prevede lansarea in 2016 a unui satelit conceput pentru a realiza experiente vizand tehnologie si informatie in domeniul cuantic, a anuntat joi, 7 martie 2013, la Pekin profesorul Pan Jianwei, eminent specialist in fizica cuantica.
Prin aceasta, Pan Jianwei spera sa " stabileasca in acest fel o retea de comunicare cuantica intre Pekin si Viena" . " Un astfel de proiect este imposibil fara o colaborare intrenationala" a aratat dl Pan intr- o conferinta de presa in cadrul sesiunii anuale a Conferintei consultative politice a poporului chinez, organ consultativ suprem al tarii.
Domeniul comunicarii cuantice, stiinta transmiterii starilor cuantice intre locuri aflate la distanta, atrage atentia intregii lumi de cativa ani, datorita descoperirii criptografiei cuantice. Aceasta este adesea prezentata ca un mijloc de a crea mesaje ce nu pot fi descifrate.
Membru al Academiei de stiinte din China, profesorul Pan lucreaza la Universitatea pentru Stiinta si Tehnologie din China si a condus in 2005 o echipa de cercetare exploratorie in timpul unui test de comunicare cuantica desfasurat pe o portiune de circa 30 de km a Marelui Zid.

http://www.chine-informations.com/actualite/la-chine-lancera-en-un-satellite-pour-mener-des-experiences_52146.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentaţi AICI

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.