sâmbătă, 17 septembrie 2011

Chakre şi zodii ( II)

S-a făcut o corespondenţă între chakre şi zodii, pe care o voi prezenta aici. Dat fiind că sunt şapte chakre şi 12 zodii, inevitabil ceva zodii ţin de o aceeaşi chakră.
NOTA: Dacă vă este greu să reţineţi denumirile indiene, puneţi cifre de la 1 la 7, e mai simplu. Încercaţi însă să reţineţi locul în organismul uman unde se află chakrele. Și mai simplu, gândiți-vă la culorile curcubeului ( ROGVAIV), care sunt de fapt și culorile chakrelor începând cu chakra din zona coccisului.

Berbec – Manipura, Chakra plexului solar


Centrul de energie al zodiei Berbec este reprezentat de Manipura, cea de-a treia Chakra care este situata la nivelul stomacului, deasupra buricului. Atunci cand aceasta Chakra este în dezechilibru, apare sentimentul de vină sau deprimare, dar și tendința de a dezvolta un comportament dominator. Chakra Manipura este răspunzatoare de digestie, dar și de funcțiile organelor situate în zona abdominală. Atunci când se află în echilibru, această Chakra îi dă Berbecului autocontrol, abilități practice, capacitatea de a-și exprima corespunzător individualitatea și de a lua decizii juste, un simț foarte dezvoltat al propriei identități.

Taur - Anahata, Chakra inimii


Centrul de energie al zodiei Taur este reprezentat de Anahata, Chakra inimii. Anahata este poziționată în zona plexului cardiac, undeva între ombilic și gât. Ea este cea care supravegheaza glanda timus (sistemul imunitar) și inimă, reprezentând în același timp punctul de mijloc al sistemului de chakre. Atunci când este în echilibru, Anahata aduce Taurului echilibru în gândire, acțiuni și simțire, senzualitate, blândețe, împacare cu sine și cu ceilalți, afecțiune și devotament față de familie și cei apropiați. În dezechilibru, Anahata aduce Taurului suferință pe plan sentimental, dificultăți în a-și deschide inima față de ceilalți, rațiune în exces.

Gemeni – Vishuddha, Chakra gâtului



Punctul de energie central al zodiei Gemeni este reprezentat de Vishuddha, Chakra localizată chiar la baza gâtului. Vishuddha este asociată plexului cervical, ei corespunzându-i tiroida și paratiroida. De asemenea, Vishuddha  controlează gura, coardele vocale, dar și sistemul auditiv. Atunci când este în echilibru, Vishuddha aduce nativului Gemeni  abilitatea de a comunica și de a-și expune gândurile și ideile, ușurință în vorbire. Totodată, Vishuddha îl face pe nativul din Gemeni capabil să influențeze prin puterea cuvântului.  In dezechilibru, Vishuddha îl poate face pe nativul Gemeni bârfitor, clevetitor, înclinat spre vorbe rele și necinste și să-și exteriorizeze toată mânia interioară prin violenâă verbală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentaţi AICI

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.