sâmbătă, 18 mai 2013

Veşti din China: UNESCO a publicat declaraţia de la Hangzhou asupra culturii

                                    Congresul internaţional UNESCO şi- a încheiat vineri, 17 mai 2013, la Hangzhou lucrările prin publicarea unei declaraţii prin care se recunoaşte importanţa culturii în cadrul unei dezvoltări durabile.
                                   Alissandra Cummins, preşedinta Consiliului executiv al Organizaţiei naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură ( UNESCO) a arătat că declaraţia publicată constituie un rezultat pozitiv al acestui congres.
Prin această declaraţie, UNESCO face apel la întreaga lume pentru intergrarea culturii în toate planurile şi politicile de dezvoltare, pentru facilitarea dezvoltării culturii, pentru înţelegerea reciprocă şi reconcilierea culturilor, pentru protejarea drepturilor culturale ale fiecăruia prin promovarea unei dezvoltări sociale incluzive, precum şi pentru stimularea rolului culturii în reducerea sărăciei şi dezvoltarea incluzivă.
Se preconizează totodată folosirea culturii în realizarea de progrese în domeniul viabilităţii mediului înconjurător şi pentru ameliorarea capacităţii oamenilor în a face faţă catastraofelor şi în adaptarea la schimbarea climatică.
Peste 400 de delegaţi din 81 de ţări şi 20 de organizaţii au luat parte la congres, care şi- a deschis lucrările miercuri în provincia orientală chineză Zhejiang.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentaţi AICI

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.