sâmbătă, 19 septembrie 2015

Din lumea largă: Ceremonie de deschidere a Casei de prietenie sino- americane

     Ceremonia s- a desfăşurat joi, 17, septembrie 2015, la Muscatine/ Iowa. Casa de prietenie este găzduită într- un impresionant imobil alb, la adresa 2911 Bonnie Drive din orăşelul Muscatine. În acest oraş, cunoscut de altfel în China, preşedintele Xi Jinping a fost găzduit în timpul celor două vizite oficiale ale sale efectuate în SUA înainte de investirea sa în funcţie din 2013.
     Dl Xi va efectua o nouă vizită în SUA în perioada 22- 25 septembrie 2015.
     O primă vizită a fost efectuată de preşedintele chinez în SUA în anul 1985, când a fost găzduit de familia Dvorchak, în Muscatine. La vremea aceea, dl Xi Jinping, specialist în chimie organică, absolvent al celei mai mari universităţi tehnice din China, Qinghua- Pekin, a condus o delegaţie chineză de specialişti şi oameni de afaceri în domeniul creşterii şi alimentaţiei suinelor, care a vizitat statul Iowa. Cu acea ocazie, dl Xi a vizitat mai multe ferme americane, un Rotary Club şi a urmărit ca spectator un meci de baseball. A fost găzduit timp de două nopţi la o familie americană din Muscatine, unde a dormit în camera celor doi băieţi ai familiei, înconjurat de jucăriile acestora inspirate din Star Treck. Atunci, băieţii erau la studii/ colegiu în altă parte a SUA.
Aceea a fost prima vizită a viitorului preşedinte chinez în afara Chinei.
În 2012, când viitorul preşedinte a revenit în SUA ntr- o vizită oficială, a ţinut neapărat să viziteze Muscatine şi să revadă gazdele şi oamenii întâlniţi în 1985 acolo.
Cu ocazia ceremoniei de deschidere a casei de prietenie au fost rostite alocuţiuni de către: unul dintre cei doi fii ai familiei Dvorchak,

Gary Dvorchak:


Primarul oraşului Muscatine, DeWayne Hopkins:


 consulul general al Chinei la Chicago, Zhao Weiping:




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentaţi AICI

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.