sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Vesti din China: La cea mai mare altitudine

Imagini de la primul zbor de incercare din 23 noiembrie 2012 pe aeroportul Daochengyading ( districtul Daocheng, prefectura autonoma Garzê , provincia Sichuan, in sud- vest) , situat la altitudinea de 4.411 m deasupra nivelului marii:




Avionul Airbus A319, apartinand companiei Air China, 
al zborului de incercare pe aeroportul situat la cea mai mare altitudine din lume:



Angajati ai aeroportului se fotografiaza cu ocazia evenimentului:


Aeroportul Daocheng-Yading va fi pus in circuit in luna mai 2014 si va asigura legatura in zboruri de o singura ora cu capitala provinciei Sichuan, Chengdu, dupa cum a anuntat Tan Heng, un responsabil din cadrul aeroportului . Constructia aeroportului a fost incheiata in august anul acesta. Anterior, aeroportul Bangda din Qamdo, Tibet situat la 4.334 altitudine, detinea recordul de a fi aeroportul situat la cea mai mare altitudine in lume. 
Aeroportul Daocheng-Yading este situat la 130 km de rezervatia naturala Yading, rezervatie naturala de nivel national, aflata in podisul Qinghai- Tibet, unde exista minunate vai alpine. Datorita peisajului pe care il ofera, rezervatia Yading este cunoscuta drept ultima " Shambala" si " ultima bucata pura de pamant a planetei noastre albastre" .     

http://www.chine-informations.com/actualite/photos-chine-vol-essai-de-aeroport-civil-le-plus-haut-du-monde_49239.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentaţi AICI

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.