duminică, 17 februarie 2013

Artă chineză la Paris: Expoziţie de caligrafie şi pictură a Şcolii de la Shanghai ( 1840- 1920)

La Muzeul Cernuschi din Paris, între 08 martie 2013 şi 30 iunie 2013. Program: de marţi până duminică, între orele: 10-18.

Muzeul organizează expoziţia cu exponate împrumutate de la muzeul din Shanghai. Sunt opere create în China într- o perioadă istorică în care pictorii şi caligrafii chinezi reuniţi la Shanghai creează o nouă cultură conectată la lumea întreagă.

În sec al XIX- lea, dinastia Qing, zguduită de răscoala Taiping şi ameninţarea militară a puterilor occidentale, nu poate face dificultăţilor politice şi economice care vor conduce la căderea sistemului imperial. Începând din anii 1840, regiunea Jiangnan, din zona centru- sud a Chinei, este teatrul conflictelor armate care fac ravagii în oraşele Nanjing ( Nankin) , Yangzhou şi Hangzhou. Comunitatea de artişti care contribuise la strălucirea de excepţie a acestor oraşe,  se dispersează. Numeroşi pictori şi caligrafi se îndreaptă spre zona oraşului Shanghai  unde se dezvoltă o nouă cultură influenţată clar de schimburile cu întreaga lume. Acest context istoric va sta la originea unei profunde schimbări culturale dar şi a unei reînnoiri în artă, caracterizată prin liberalizarea trăsăturilor şi erupţiei culorii.  


http://www.cernuschi.paris.fr/fr/expositions/l-ecole-de-shanghai-1840-1920
adresă şi telefon:Musée Cernuschi
7 avenue Vélasquez
75008 Paris
FRANCE
Tel. : 01 53 96 21 50

http://www.cernuschi.paris.fr/fr/collections/les-collections-chinoises

2 comentarii:

  1. Imi pare rau ca acest comentariu nu are legatura cu articolul, dar nu apelez la blog-uri prea des, asa ca nu am stiut cum altfel v-as fi putut lasa acest mesaj.
    Am citit in descriere ca oferiti meditatii on-line la chineza si as dori sa stiu daca aceasta oferta este inca valabila. Daca este, v-as ruga sa-mi oferiti mai multe detalii despre cost si despre modalitatea de plata. Ma puteti contacta la adresa de mail: mme_rouge@yahoo.com

    Multumesc anticipat!
    Ciocan Clarissa

    RăspundețiȘtergere

Comentaţi AICI

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.