sâmbătă, 2 februarie 2013

Sărbătoarea Primăverii celebrată în 99 de ţări


China a lansat activităţi culturale pentru celebrarea Sărbătorii Primăverii în 251 de oraşe din 99 de ţări, a anunţat joi, 31 ianuarie 2013, un responsabil din ministerul culturii chinez.
Pe durata sărbătorii, se vor organiza 385 de evenimente printre care: activităţi artistice şi comerciale în locuri publice (庙会/ 节场) , parade specifice, piese de teatru, expoziţii, parade de modă a arătat într- o recentă conferinţă de presă Zhao Haisheng, responsabil la Ministerul Culturii. 
Pianistul chinez Lang Lang 
şi foarte cunoscutele animatoare de televiziune
 Ni Ping/ 倪萍 şi 
Yang Lan/  杨澜 
sunt în acest an " ambasadorii de imagine" ai Sărbătorii Primăverii din acest an, a adăugat dl. Zhao. " În ultimii ani am observat că din ce în ce mai multe ţări celebrează Sărbătoarea Primăverii şi din ce în ce mai muli străini doresc să descopere cultura chineză asistând la activităţile organizate, a subliniat dl Wei Xin, responsabil în Ministerul Afacerilor Externe. 
China organizează activităţi în străinătate pentru celebrarea Sărbătorii primăverii începând din 2010. Aceste activităţi sunt organizate prin colaborarea dintre ministere, organizaţii culturale locale şi filialele din străinătate ale instituţiilor chineze.
Sărbătoarea Primăverii din acest an, care va începe în 10 februarie, marchează începutul noului an din calendarul lunar chinezesc.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentaţi AICI

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.