vineri, 26 iulie 2013

Veşti din China: O noua reglementare privind intrarea şi ieşirea străinilor

Guvernul chinez a promulgat luni, 22 iulie 2013, o noua reglementare privind intrarea- ieşirea din ţară care vizează standardizarea eliberării vizelor pentru străini, precum şi a serviciilor de resort şi a administrării vizelor.
Reglementarea are 39 de articole şi va intra în vigoare la 01 septembrie, înlocuind actuala reglementare, care datează din 1986.
Bazată pe scopul de intrare al solicitantului, reglementarea clasează vizele obişnuite în douăsprezece tipuri, cu o nouă viză de categorie R  ce se va elibera experţilor străini cu înaltă calificare.
Un alt nou tip de viză, viza de categorie Q, a fost introdus pentru străinii care vin în China în vizită la persoane apropiate.
Această nouă reglementarea va contribui la salvgardarea securităţii naţionale şi întărirea măsurilor de control vizate, înlesnind totodată schimburile normale de persoane, a arătat un purtător de cuvânt al Biroului pentru afaceri legislative al Consiliului pentru Afaceri de Stat ( guvernul chinez) .
Conform reglementării, întreprinderile financiare, educative, medicale, precum şi de telecomunicaţii, pot, atunci când este necesar, să verifice identitatea străinilor prin intermediul agenţiilor pentru administrarea intrării- ieşirii din ţară din cadrul organismelor locale ale securităţii publice.
Această nouă reglementare este destinată a reglementa problema intrării, şederii şi locului de muncă ilegale ale străinilor în virtutea legii intrării şi ieşirii din ţară. 
Ea precizează circumstanţele unei şederi ilegale. 
Un străin cu şedere ori rezidenţă peste perioada autorizată prin viză ori certificat de rezidenţă se află în situaţie de neregularitate, se precizează în document.
Se aplică şi prezenţa ilegală străinilor admişi în ţară fără viză, care rămân în China peste perioada de exceptare a vizei şi care nu depun o cerere pentru permis de şedere sau certificat de rezidenţă.  
Orice străin care se deplasează în afara regiunii la care este limitat sejurul său va fi de asemenea considerat drept rezident ilegal, adaugă documentul.
Reglementarea stipulează că, studenţii stăini care au nevoie să se angajeze în regim de timp parţial sau să efectueze stagii, pot, cu aprobarea şcolilor lor, să ceară agenţiilor pentru administrarea intrării- ieşirii din ţară ale organismelor locale ale securităţii publice, să precizeze această informaţie pe certificatul lor de rezidenţă. 

Reglementarea adaugă că străinii care şi- au părăsit ori au schimbat locurile de muncă, precum şi studenţii străini care au părăsit instituţiile la care au fost înscrişi, trebuie să informeze imediat asupra acestui aspect agenţiile pentru administrarea intrării- ieşirii din ţară ale organismelor locale al securităţii publice la nivel de district sau la nivel superior acestuia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentaţi AICI

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.