marți, 19 noiembrie 2013

Eveniment: Vizita în România a Prim- Ministrului chinez, dl Li Keqiang

Prim- Ministrul Chinei, dl Li Keqiang va efectua o vizită în România şi Uzbekistan în perioada 25- 29 noiembrie 2013, a anunţat ieri Qin Gang, purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din China.

Domnul Li va efectua o vizită oficială în România şi va participa la Conferinţa conducătorilor Chinei şi ai ţărilor din Europa Centrală şi Orientală ( ECO) ca invitat de onoare al omologului său român Victor- Viorel Ponta, a precizat Qin Gang în cursul unei conferinţe obişnuite de presă la MAE chinez.

La invitaţia omologului său uzbek, Shavkat Mirzyiaev, dl Li va participa de asemenea la cea de- a 12- a conferinţă a prim- miniştrilor statelor membre ale Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai ( OCS) ce va avea loc în Uzbekistan, a declarat dl Qin.

La reuniunea conducătorilor Chinei şi ai ţărilor din ECO dl Li Keqiang va expune măsurile preconizate de China pentru promovarea cooperării cu ţările ECO şi va avea schimburi de puncte de vedere cu conducătorii celor 16 ţări asupra aprofundării cooperării. În perioada conferinţei, Prim- Ministrul chinez va avea de asemenea întâlniri cu conducătorii ţărilor ECO, a precizat purtătorul de cuvânt. De altfel, în timpul vizitei în România, dl Li va întîlni şi va avea convorbiri cu conducătorii acestei ţări şi va planifica împreună cu aceştia domeniile de cooperare viitoare pentru promovarea unei dezvoltări sănătoase şi stabile a relaţiilor bilaterale.

În cursul conferinţei prim- miniştrilor OCS, dl Li va expune în detaliu propunerile Chinei privitoare la aprofundarea cooperării în cadrul OCS şi va avea schimburi de puncte de vedere cu şefii de stat ai ţărilor membre ale OCS asupra construirii organizaţiei precum şi a promovării păcii, stabilităţii şi dezvoltării în regiune, a precizat dl Qin. În perioada conferinţei, dl Li va avea întâlniri cu şefii de stat ai câtorva dintre ţările membre ale OCS.

http://www.fmprc.gov.cn/mfa_chn/zyxw_602251/t1099989.shtml

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentaţi AICI

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.