vineri, 26 septembrie 2014

Veşti bune din China: Vizita vice- Premierului chinez Zhang Gaoli va întări legăturile cu România

Interesant! A doua ştire în presa franceză din China, în ultima lună, în care apare o ştire privind România. După o pauză de mai bine de şase luni ...

Conform celor afirmate de dna Huo Yuzhen, ambasadoarea Chinei în România, prin vizita vice- Premierului chinez Zhang Gaoli se vor întări legăturile cu România
Vizita a vice- Premierului chinez Zhang Gaoli ce urmează să aibă loc în România va ridica la un nou nivel, superior, parteneriatul global de cooperare preietenească între cele două ţări, a declarat ambasadoarea Chinei în România, doamna Huo Yuzhen.



Vizita, un alt contact la nivel important după vizita Primului Ministru chinez Li Keqiang de anul trecut, va adânci şi mai mult încrederea reciprocă în domeniul politic, va întări cooperarea pragmatică şi consolida prietenia tradiţională între cele două ţări, a arătat dna Huo pentru Agenţia Xinhua într- un recent interviu.
" În acest an sărbătorim a 65- a aniversare a stabilirii de relaţii diplomatice China- România, precum şi a 10- a aniversare de la stabilirea parteneriatulului global de cooperare prietenească. " a subliniat dna ambasador. " O perioadă îndelungată, cele două ţări şi- au consolidat fără încetare încrederea politică reciprocă şi au aprofundat cooperarea în diverse domenii precum economia, cultura, educaţia, ştiinţa şi tehnologia" a amintit dânsa.
Doamna ambasador a declarat că cele două ţări împărtăşesc o profundă prietenie tradiţională de când România a deschis un nou capitol de cooperarea prietenească în urmă cu 65 de ani, când s- a numărat printre primele ţări care au recunoscut noua Chină şi care au stabilit relaţii diplomatice.
Cele două popoare s- au sprijinit totdeauna în momentul critic în care China şi- a recăpătat locul său legitim în Organizaţia Naţiunilor Unite ca şi în cazul catastrofelor naturale majore, a observat dna Huo.
Prietenia lor va rămâne pentru totdeauna în memori celor două popoare, conform dnei ambasador, care a adăugat că relaţiile China- România îşi au pe deplin reflectarea în proverbul " prietenul la nevoie se cunoaşte". 
Doamna Huo a mai arătat de altfel că relaţiile bilaterale între cele două ţări au cunoscut o dezvoltare accelerată începând cu noul secol, iar contactele strânse la înalt nivel întăresc nu numai încrederea politică reciprocă, dar conduc şi la un mers înainte eficient al cooperării pragmatice.
În ce priveşte relaţiile comerciale şi economice, ea a firmat că China este cel mai mare partener comercial al României din Asia, subliniind că această cooperare între cele două ţări a atins apogeul ca urmare a vizitei Primului Ministru Li. 
Această vizită a scos la iveală potenţialul în domeniul schimburilor şi cooperării în diverse domenii şi la diverse niveluri între cele două ţări,a  subliniat ea. Comerţul bilateral şi relaţiile economice au scos la iveală imaginea unei dezvoltări rapide şi profunde. 
China şi România au o puternică dorinţă de cooperare, iar proiectele lor de cooperare înaintează în mod regulat în domenii precum infrastructura, energia şi agricultura, a precizat dna Huo.
Ca ţară esenţială în regiunea Europei centrale şi de est, România acordă o mare importanţă cooperării între această regiune şi China, la care participă activ, a apreciat dânsa.
Cooperarea între China şi această regiune a progresat în mod constant în domeniul comerţului, finanţelor, ştiinţei şi inovaţiei tehnologice, iar schimburile locale şi cele între popoare s- au dezvoltat de asemenea, conform celor spuse de ambasadoare.
În luna octombrie va avea loc cel de- al 9- lea Forum de cooperare comercială în domeniul agriculturii între China şi Europa centrală şi de est, iar România este prima dintre ţările sale vecine care găzduieşte un astfel de eveniment, a declarat dna Huo.
Excelenţa Sa, doamna ambasador, şi- a exprimat speranţa că va vedea rolul activ şi continuu al ţării în aprofundarea cooperării cu China în regiune şi întărirea legăturilor dintre China şi Europa.

http://www.chine-informations.com/actualite/cn/la-visite-un-vice-pm-chinois-renforcera-les-liens-avec-la-roumanie_70153.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentaţi AICI

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.